Bonpas   Shtepia Bonpas eshte nje keshtjlle e ndertur ne vitin 1318 nga prifterinjt katolik qe u transferuan nga Roma ne Avignon, ne zonen Rhone. E shquar si zone vere Chateauneuf-du-Pape, qe do te thote keshtjella e re e priftit     Emri: BONPAS CHATEAUNEUF-DU-PAPE DOM HERBERT Prodhuar: France, Chateauneuf-du-pape Perqindja:  70% Grenache, 15% syrah 15%…

Read More

  Bonpas   Shtepia Bonpas eshte nje keshtjlle e ndertur ne vitin 1318 nga prifterinjt katolik qe u transferuan nga Roma ne Avignon, ne zonen Rhone. E shquar si zone vere Chateauneuf-du-Pape, qe do te thote keshtjella e re e priftit     Emri: BONPAS COTES-DU-RHONE DON ALFANT Prodhuar: France, Cotes-du-Rhone Perqindja:  70% grenache, 30% syrah Pershkrimi: E pasur…

Read More

  Bouchard Aine & Fils   Prestigjozja shtepia ne Bourgogne Bouchart Aine & Fils eshte ndertuar ne vitin 1750 dhe ka krijuar nje histori te gjate ne prodhimtarine e vererave te cilat kane nje kualitet te larte cilesie     Emri: BOUCHARD AINE & FILS PINOT NOIR Prodhuar: France, Bourgogne Perqindja: 100% pinot noir Pershkrimi: Shije me ereza, fruta…

Read More

  Jean-Claude Boisset   E Filloi jeten e tj te sukseshme me prodhimin e vererave ne vitn 1960. Ka marre shume cmime nga vere prodhuesi Gregory Patriat te cilet kane ambicie per te paraqitur anen me te mire te mundshme te prodjimtarise se veres ne Bourgogne. Kantina e veres ndodhet ne anen me te pasur…

Read More

GEVEREY-CHAMBERTIN

  Jean-Claude Boisset   E Filloi jeten e tj te sukseshme me prodhimin e vererave ne vitn 1960. Ka marre shume cmime nga vere prodhuesi Gregory Patriat te cilet kane ambicie per te paraqitur anen me te mire te mundshme te prodjimtarise se veres ne Bourgogne. Kantina e veres ndodhet ne anen me te pasur…

Read More

  Maison Bouachon   Katntina e veres ndodhet ne Chateauneuf-du Pape ne zonen Rhonedalen. Ketu prodhohet vere e cilesise se larte qe nga viti 1898. Ne vitin 2011 kjo kantine u ble nga vere prodhues familja Boisset qe eshte lider ne prodhimin e veres ne France .     Emri: CROZES-HERMITpiAGE LA MAURELLE Prodhuar:  France, Crozes-Hermitages…

Read More

  Skalli   Robert Skalli e mesoi pasionin per veren dhe per token(terroir) nga babi I tij. Ne moshen 24 vjecare ne vitin 1974 u transferua per te jetuar ne Francen jugore. Nga ai moment ka zhvilluar njohurite per prodhimin natyral te veres. Ne vitet 1980 ka krijuar mini revolucion per prodhimtarine e veres nga…

Read More